Szinyei Merse Pál Gimnázium 517-es ECDL-vizsgaközpont
IT tudás biztos alapokon
   Főoldal      Vizsgakövetelmények      Prezentáció

Prezentáció

Syllabus letöltése (pdf)

Érvényes: 2009. február 1-jétől

 

A MODUL TARTALMA

A modul 50 feladatot tartalmaz. Közülük egyet kell megoldani. A feladatok megoldása során előre elkészített fájlokat kell használni, amelyeket a vizsgaközpont tesz elérhetővé a vizsgázó számára.

ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK A MEGOLDÁSHOZ ÉS A JAVÍTÁSHOZ 

A vizsgafeladat megoldásához kizárólag a választott prezentációkészítő program használható.

A feladatleírásban szereplő elnevezéseket – pl. mintadia, áttűnések és animációk neve, elrendezések megnevezése – a vizsgaközpont az alkalmazott szoftver elnevezéseihez igazodva megváltoztathatja. Módosíthatja továbbá a színeket, színátmeneteket és mintázatokat. Ha a feladat menüpont megadását írja elő, a teljes menüpontot kell a megadott helyre beírni (főmenü/almenü).

A feladatok megoldásához szükséges állományok helyét, valamint a mentés helyét és fájlnevét a vizsgaközpont határozza meg. 

Nyomtatáskor az alapértelmezés szerinti vagy a központ által megjelölt nyomtatót kell használni. A központ fájlba nyomtatást is kérhet, ilyenkor a megadott helyen és névvel kell létrehozni a fájlt. 

Az egyes részfeladatokra a feltüntetett 1 vagy 2 pont adható. A pontszámok nem oszthatók.

A maximálisan elérhető pontszám 32 pont. 

A sikeres vizsgához a vizsgázónak legalább 24 pontot kell megszereznie.

A vizsgázó által megoldott vizsgafeladatot a vizsgáztató a nemzetközileg meghatározott irányelveknek megfelelően értékeli. 

A vizsgán semmilyen segédeszköz nem használható. 

A vizsgafeladat megoldásához a rendelkezésre álló idő 45 perc. 

(Az „Általános irányelvek a megoldáshoz és a javításhoz” című részt a vizsga megkezdése előtt a vizsgázónak meg kell kapnia.)