Szinyei Merse Pál Gimnázium 517-es ECDL-vizsgaközpont
IT tudás biztos alapokon
   Főoldal      Hírek

2013. október 15-től megváltozott az ECDL rendszere

Megújuló modulok

Az IKT alapismeretek és az Operációs rendszerek modulok egyesítéséből új modul lesz, a neve: Számítógépes alapismeretek. A korábbi IKT alapismeretek és Operációs rendszerek modul megszűnik. A mindkét modul tartalmát magában foglaló új modul inkább gyakorlati jellegű lesz és az operációs rendszerek használatára épül, elméletből a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza.

Új nevet kap és frissül az Internet és kommunikáció modul. A modul új neve: Online alapismeretek.

Ugyancsak frissül tartalmában és új nevet kap a Webkezdő modul. Az új név október 15-től: Webszerkesztés.

Változatlan követelményekkel, de megújított vizsgafeladatokkal szerepel a Szövegszerkesztés és a Táblázatkezelés modul is.

Valamennyi, fentiekben nem említett modul (Adatbázis-kezelés, Prezentáció, Képszerkesztés, ECDL Advanced modulok, a látássérültek részére lehetőséget nyújtó Képernyőolvasás és karakterfelismerés, valamint a CAD) egyelőre változatlan formában élnek tovább.

Új modulok

Az ECDL Select vagy Select Start tanúsítványokhoz egyaránt választható új modul az IT Biztonság, amely az erre külön akkreditált ECDL vizsgaközpontoknál lesz elérhető 2013. október 15-től.

Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás modul – 2013. október 15-től az ECDL Select vagy Select Start tanúsítványokhoz egyaránt választható modul, amely az erre külön akkreditált ECDL vizsgaközpontoknál önálló tanúsítványt adó modulként már jelenleg is elérhető.

Új ECDL vizsgapéldatár

2013. október 15-től új ECDL vizsgapéldatár is érvénybe lép.  Az új példatárat az ECDL Iroda ingyenesen teszi hozzáférhetővé elektronikusan bárki számára.

A vizsgafeladatok száma modulonként 50 (illetve az e-hitelesség/e-aláírás és az IT Biztonság modulok esetében 30), amelyeket az ECDL iroda időről időre frissít.

Forrás: ecdl.hu

Vizsgaközpontunkban ECDL Advanced, Képernyőolvasás és karakterfelismerés, CAD, IT Biztonság és az Elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás modulokból jelenleg nem lehet vizsgázni.